Micaros historia

Godmodig, hjärtlig, äkta, modigt kreativ och lite galen. Sådan blir man av gott godis. Sådan är också Ville, och sådan är Micaro.

Ville Vahersalo var en gottegris redan som barn. Godis, läsk, kakor, allt som innehöll socker var underbart! Som tolvåring började Ville ta fram sina egna kolarecept, eftersom han tyckte att butiken inte hade ett tillräckligt omfattande utbud. Fysik och kemi började intressera honom: hur socker beter sig vid olika temperaturer, vad de olika E-koderna är, varför de finns i godis. Kolarecepten följdes av knäck, marmelader, vingummin, hårt godis, skumgodis – intresset bara växte.

Redan vid 15 års ålder stod det klart för Ville att han ville ha ett godisföretag som stor. Vid sidan om sin livsmedelsutbildning fortsatte han sitt kreativa arbete med godisrecepten. Efter examen arbetade han flera år i livsmedelsbranschen innan han startade eget.

Karamellfabriken Micaro föddes 2018. I sitt eget företag kan Ville släppa lös sin kreativitet. I sortimentet finns dussintals olika sorter av hantverksgodis: hårda frukt- och salmiakkarameller, marmelader, fudges och dessertsåser. Alla produkter är gjorda efter eget recept. De flesta är glutenfria, laktosfria och veganska.

Hållbarhet styr allt vi gör. Karamellerna tillverkas för hand av naturliga och rena råvaror och förpackas själva. Förpackningarna och produktionsmetoderna är så ekologiska som möjligt. I våra inköp stöder vi finska producenter.