Reseptit

Vadelma-salmiakkijuustokakkua tarjottimella, purkillinen vadelmasalmiakkijauhetta ja purkillinen kinuskikastiketta

Vadelma-salmiakki juustokakku

24 cm irtopohjavuoka

Pohja:

  • 300 g digestive keksejä
  • 120 g voita

Täyte:

  • 200 g Micaron
  • kinuskikastiketta
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 4 rkl vettä +3 tl Micaron Vadelma-salmiakkijauhetta
  • 7 liivatelehteä

Kiille:

  • 4 dl vadelmamehua
  • 2 tl Micaron Vadelma-salmiakkijauhetta
  • 6 liivatelehteä

OHJE:

  1. Murskaa digestivekeksit, sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, kaada kinuskikastikkeet kerman joukkoon ja jatka vatkaamista, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lämmitä vesi mikrossa ja lisää jauhe, sekoita pehmenneet liivatteet vesi-jauheseokseen ja sekoita liivateseos täytteeseen kokoajan vatkaten. 
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään.

Kiille

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Lämmitä mehu kiehuvaksi ja lisää jauhe sekaan
  3. Purista liivatteista vesi ja lisää mehun sekaan.
  4. Kaada hyytyneen kakun päälle. 
  5. Laita jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi hyytymään.

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle. 

Koristeluehdotus: Voit koristella kakun esim. Micaron vaahtokarkeilla.