Reseptit

Vadelma-salmiakki juustokakku
24 cm irtopohjavuoka
Pohja:
- 300 g digestive keksejä
- 120 g voita
Täyte:
- 200 g Micaron
- kinuskikastiketta
- 4 dl kermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 4 rkl vettä +3 tl Micaron Vadelma-salmiakkijauhetta
- 7 liivatelehteä
Kiille:
- 4 dl vadelmamehua
- 2 tl Micaron Vadelma-salmiakkijauhetta
- 6 liivatelehteä
OHJE:
- Murskaa digestivekeksit, sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, kaada kinuskikastikkeet kerman joukkoon ja jatka vatkaamista, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä vesi mikrossa ja lisää jauhe, sekoita pehmenneet liivatteet vesi-jauheseokseen ja sekoita liivateseos täytteeseen kokoajan vatkaten.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään.
Kiille
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Lämmitä mehu kiehuvaksi ja lisää jauhe sekaan
- Purista liivatteista vesi ja lisää mehun sekaan.
- Kaada hyytyneen kakun päälle.
- Laita jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi hyytymään.
Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle.
Koristeluehdotus: Voit koristella kakun esim. Micaron vaahtokarkeilla.